Over EquiTrix

Waarom

EquiTrix is ontstaan vanuit mijn eigen passie voor paarden. Ik heb altijd veel interesse gehad in het juist trainen en het managen van paarden. Ik heb er dan ook een sport van gemaakt om voor elk paard waar ik zelf mee werk het perfecte management te bouwen. Ik hoop dat ik dit door middel van mijn adviesbureau ook voor anderen kan doen! Mijn doel is om iedereen de kans te geven om alle plezier uit onze fantastische sport te halen en dit terwijl het welzijn van onze paarden verbetert. 

 

Ervaring

Door de jaren heen heb ik al een hoop mee mogen maken in de paardenwereld. Net als iedereen ben ik onderaan begonnen. Elk weekend vroeg uit bed om de paarden eten te geven en de stallen te mesten. En vooral zoveel mogelijk paarden en pony's rijden. Met een kruiwagen lopen kon ik eerder dan fietsen. Deze werkervaring is de belangrijkste basis voor een spectrum aan kennis. Na vele stalbaantjes heb ik mijn kennis uit kunnen breiden en ben ik zelf les gaan geven. Dit ging met succes want op mijn 18e mocht ik 6 weken in China reizen om verschillende stallen te begeleiden in hun management en daarnaast de kwaliteit van de lessen die zij gaven te verbeteren. Deze ervaring smaakte naar meer en ik ben mij nog meer gaan verdiepen in de sport met oog op een carrière in deze sector. Zo heb ik bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van spierkracht bij springpaarden. Als studente Equine Sports & Business hoop ik mijn kennis nog meer te verbreden. 

 

Visie

Mijn visie is dat er geen vaste richtlijn is ( naast de basisbehoeften ) in het managen van een paard. Wat voor het ene paard goed kan zijn, zou voor de ander juist heel verkeerd kunnen zijn. Elk paard is qua karakter anders en steekt fysiek anders in elkaar. Hier moeten wij als paardeneigenaren rekening mee houden. Voor elk individu is het weer en nieuwe puzzel. Ik help jou en je paard graag met het oplossen hiervan!