5 tips om stalverveling te voorkomen

Ja hoor, we zitten al weer bijna in de winter en dat betekent dat de paarden vaak weer meer op stal staan. Dat betekent ook dat veel paarden zich weer wat meer vervelen. Verveling is de grootste veroorzaker van stalgebreken als luchtzuigen en weven, dat wil je natuurlijk voorkomen. Wil jij je paard wat meer uitdaging geven in de winter of staat je paard bijvoorbeeld op boxrust? Deze tips zijn voor jou! 

Lees meer »

Kerstcadeau kopen voor een paardenmeisje? Hier zijn vijf tips!

Het is weer de tijd van het jaar, de feestdagen! Dat betekent ook dat er weer cadeau's gekocht moeten worden. Ben jij opzoek naar het perfecte cadeau voor een paardenmeisje maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan vooral even verder. Oh ja, voordat ik het vergeet, deze cadeau's zijn ook prima geschikt om jezelf cadeau te doen ;). 

Lees meer »

Waarom worden paarden fris in de winter? [+ tips]

Het is een koude zaterdag en er staat een frisse wind. Je hebt je paard opgezadeld en je loopt met hem naar de buitenbak. Onderweg heb je al het idee dat je een sneltrein bij moet houden. Je denkt nog even bij jezelf: "As er zo maar een rem op zit als ik op ga stappen.....". Ondertussen ben je aangekomen en heb je jouw voet in de beugel gezet. Je stapt op en...... daar ga je weer! Je paard laat je al stuiterend alle hoeken van de bak zien. Hij is weer fris! 

Lees meer »

Bit versus Bitloos

Het is misschien wel de grootste discussie in de paarden wereld op dit moment: bit versus bitloos. Er is zelfs een grote verdeling tussen ruiters die absoluut tegen een bit zijn en ruiters die het gebruik van een bit prima vinden. Als ik soms de reacties onder Facebook berichten lees, lijkt het net alsof er een online oorlog tussen deze twee partijen aan het ontstaan is. Uiteraard heb ik hier ook een mening over en ondanks dat ik zeker niet alle wijsheid van deze wereld in pacht heb, denk ik toch dat het verstandig is voor al deze online "soldaten" om deze blog even te lezen. 

Lees meer »
Divoza Horseworld, alles voor jou en je paard